Grafstenen

In het koor onder het raamkruis ligt de grafsteen van Roedolf Wolters, schulte van Anloo. Tekst: 'Anno 1599 den 156 augustus in den heren gerust den erbaren M Roedolf Wolters in sinnen levent schultus tot Anloo-gieten unde sudtlaren Banderschultus in Ostermoer', verder staat er de latijnse tekst: 'corpus eram quondam nunc sum sibne corpore pulvis pulvis at hic tandem denuo corpus erit'. Vertaling: 'eens was ik een lichaam, nu ben ik zonder lichaam tot stof. Stof is het en eens zal het opnieuw een lichaam zijn.' Het Van Vulpen orgel staat op de grafplaat, zodat deze niet te zien is.

Links daarvan de grafsteen van Willem Rudolf Grevylink. Tekst: 'Hier Rust het Lijk Van WILLEM RUDOLF GREEVYLINK. Geboren op het Spijkerboor Denn 13 mey 1782. Wierd Landmeeter den 10 maart 1797 En Lids onder de Commissie Van Landbouw den 7 Febrary 1806. Overleeden den 16 Ocktober 1806. NB. Wordt versogt dit graft Voor het jaar 1097 Niet te Ontrusten'. Zijn vader was vervener en bouwde het Grevelinkhuis in Annerveenschekanaal.

 

 

 

Rechts in het koor ligt de fraai bewerkte grafplaat van Cornelia Rembertina Maria Ellents-van Iddekinge en Wolter Hendrick Ellents. Tekst: 'Hier Rust Mevrouw Cornelia Rembertina Maria Ellents geboren van Iddekinge. Overleden den 20 april 1712 in het 23 ste iaer hare's ouderdooms en de heer Wolter Hendrtikkkkck Ellents Raat en Landschrijver van het Landschap Drenthe. Geboren den 7 mey 1683 en overleden djj iuly 1724. In leven Eheluiden'.

 

 

 

 

Agenda

Nieuws