Nieuws 2017

Kies een jaar:

Woensdag 31 mei 2017
Hekje rond grafkelder in de Magnuskerk

Vorig jaar is de grafkelder, die in het koor van de Magnuskerk ligt, open gemaakt, gerestaureerd en voor het publiek zichtbaar gemaakt.

Omdat het luik van de grafkelder regelmatig open staat heeft de stichting Vrienden van de Magnuskerk een smeedijzeren hekje laten maken. Dit hekje is geplaatst rond de opening van de grafkelder. Dit is gedaan uit veiligheids overwegingen.

Zaterdag 13 mei 2017
Open orgeldag

In het kader van de open orgeldag was de kerk vandaag open. Een tiental organisten maakten van de gelegenheid gebruik om de drie orgels in de Magnuskerk te bespelen. De meeste belangstelling ging echter uit naar het grote Schnitger orgel. Omdat de kerkdeuren open stonden kwamen ook andere belangstellenden in de kerk om naar orgel muziek te luisteren en de kerk te bewonderen.

Op de foto bespeelt dhr. J.P. van Helder uit Ede het orgel.

Vrijdag 12 mei 2017
Orgeldemonstratie en rondleiding

Op 12 mei werd er op verzoek van een aantal belangstellenden een rondleiding in de Magnuskerk georganiseerd. De orgels werden daarbij gedemonstreerd, de grafkelder kon bekenen worden en de documentaire over het archeologisch onderzoek was ook te zien.

foto Martin Panman

Martin Panman vertelde over de geschiedenis van de kerk, terwijl Doewe Kraster de orgels demonstreerde.

Zaterdag 6 mei 2017
Drents Prehistorische Vereniging op bezoek in Anloo

Op zaterdag 6 mei waren de leden van de DPV op bezoek in Anloo. In de Magnuskerk gaf Pieter den Hengst, archeoloog uit Midlaren uitleg over het onderzoek naar de archeologische gegevens van prof. dr. Van Giffen. Van Giffen deed in de tweede wereldoorlog archeologisch onderzoek in het schip van de Magnuskerk. Deze gegevens zijn nooit geinterpreteerd en gepubliceerd. Pieter den Hengst heeft alle onderzoek gegevens van Van Giffen bestudeerd en eind vorig jaar gepubliceert in de Nieuwe Drentse Volksamanak.