Agenda 2019

Kies een jaar:

Zaterdag 6 april 2019
Magnusfair

Al 31 jaar wordt de Magnusfair gehouden waarvan de opbrengst voor een deel naar het onderhoud van de kerk gaat. Dit jaar wordt op 6 april in en om de kerk weer een Magnusfair gehouden. Vijftig procent van de opbrengst gaat naar het onderhoud van de kerk.

Zaterdag 13 juli 2019
Orgelconcert door Willeke Smits aanvang 20.00 uur

Willeke Smits is organist van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk in Leiden. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het romantische Willisorgel. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij.

Willeke studeerde orgel bij Kees van Houten en Reitze Smits, kerkmuziek bij Bernard Winsemius en koordirectie bij Krijn Koetsveld aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze vervolgstudies in koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge. In 2017 was Willeke finalist van de ‘International Sweelinck Competition’ in Amsterdam en Haarlem.

Willeke is als ambassadeur van het orgel actief als concertorganist, ze heeft een bloeiende praktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat.

Zaterdag 27 juli 2019
Orgelconcert door Jochem Schuurman, aanvan 20.00 uur

Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Zijn professionele opleiding volgde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef Jochem Schuurman een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen.

Tijdens zijn studie behaalde Jochem Schuurman in totaal negen prijzen op concoursen. Na zijn studie werd hem in december 2013 het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal. In september 2016 was hij één van de zeven finalisten op het prestigieuze Paul Hofhaimer-orgelconcours rond de historische orgels van de stad Innsbruck. In mei 2017 won hij de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale César Franck-concours in Haarlem.

Zaterdag 3 augustus 2019
Concert door studenten van Schnitger Meets
Zaterdag 10 augustus 2019
Orgelconcert door Martien de Vos, aanvang 20.00 uur.

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk.

In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek.

Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga.

Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het  Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.

Hij volgde diverse masterclasses en privé-lessen bij gerenommeerde organisten, waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius, Sietze de Vries en Reitze Smits.

Martien is als organist verbonden aan  de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en  de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.

Zaterdag 24 augustus 2019
Orgelconcert door Gonny van der Maten, aanvang 20.00 uur

Gonny van der Maten is vanaf 15 augustus 2014 benoemd tot cantor-organist van de Oude Kerk in Soest (Protestantse Gemeente Soest).

Zij bespeelt wekelijks het in 2017 gerestaureerde en geplaatste, historische Van Gruisen/Van Oeckelen – orgel en leidt de cantorij die om de week zingt in de zondagochtendvieringen en op de hoogtijdagen.

Het cantorijrepertoire bestaat uit werken van o.a. Schütz, Duruflé, Stanford, Reger, Vogel en Rutter. Daarnaast worden tijdens de kerkdienst regelmatig vaste delen van de liturgie gezongen en vierstemmige zettingen uit o. a. het nieuwe Liedboek voor de Kerken.

Zij werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus Cum laude).
Momenteel is zij cantor-organist van de
Oude Kerk in Soest, een uitgebreide muzikale functie, waarin zij verantwoordelijk is voor de muziek in de Oude Kerk in brede zin. Zij treedt hiermee in het voetspoor van illustere voorgangers als Maarten Kooy en Jan Jansen.